Klepp kommune på studiebesøk i Brussel

P1000124

Foran Europaparlamentet. Foto: Stavangarregionens Europakontor

8.-9. februar var formannskapet og ledergruppen i Klepp kommune på studiebesøk i Brussel. Her lærte de mer om Europakontoret, muligheter i EU-program og hva andre kommuner i Europa jobber med – særlig på digitalisering.

Hos Stavangerregionens Europakontor lærte politikerne og administrasjonen om vår satsing på smartby og helse. De fikk høre om internasjonale nettverk Klepp kommune kan bli med i og essensen av EØS-samarbeidet og Norges forhold til EU.

Gruppen fikk vite om de viktigste begivenhetene i EU for tiden. Økonomisk rådgiver i Jean-Claude Juncker sitt kabinett, Luc Tholoniat, fortalte om Kommisjonen sitt arbeid; visegeneralsekretær i EFTA-sekretariatet snakket om Brexit sine mulige konsekvenser for Norge, og EUs digitale agenda ble presentert av IKT og forvaltningsråd ved EU-delegasjonen.

Digitalisering var også i fokus da informasjonssjef i Molenwaard kommune, Nederland fortalte om arbeidet med å heldigitalisere offentlige tjenester. Kommunen har lagt ned rådhuset. Istedenfor reiser kommune ansatte til innbyggerne.

P1000136.JPG

Allan Nordby, rådgiver ved Sør-Danmarks Europakontor forteller om E-helsearbeid som skjer i regionen.

 

Delegasjonen fra Klepp kommune møtte viktige partnere i Brussel, som Sør-Danmark. De fortalte om arbeidet med e-helse og demenslandsby i Svendborg. Tampere representanten fortalte om byens arbeid med smarte løsninger innenfor mobilitet og nye måter å involvere innbyggere med digitale hjelpemidler.

 

Ressurser

Hele programmet til Klepp kommune finner du her. Under ligger også alle presentasjonene til de ulike innlederne.

Se også KS sin filmsnutt om Molenwaard kommune.

EØS-avtalen og EFTA

Stavangerregionens Europakontor

KS i Brussel

EUs region- og bypolitikk

EUs digitale agenda

Tampere

Open and Agile Smart Cities

Sør-Danmark

Brexit

Den norske EU delegasjonen