European Mobility Week – mye spennende i regionen

Stavangerregionen blir en aktiv deltaker i den europeiske mobilitetsuken som blir arrangert fra 16. til 22. september. Årets tema er multimodalitet og tar for seg hvordan innbyggere kan bruke mer enn ett transportmiddel for en reise. De tre kommunene Sola, Stavanger og Randaberg vil alle delta mobilitetuken med forskjellige arrangementer.

Grønn mobilitet i Stavanger

Stavanger kommune arrangerer for syvende år på rad arrangementer i Stavanger sentrum som skal fokusere på grønn mobilitet. I år arrangeres miljøsøndag 16. september. Senter av byen vil bli stengt for biler og det vil bli arrangert gratis aktiviteter for hele familien.

I tillegg vil mobilitetsuken starte 15. september hvor parkeringsplasser i Hillevåg vil bli gjort om til parker for en dag. 19. september er det gratis frokost for alle som går, sykler eller reiser kollektivt til jobb

.Gamle-Stavanger-historic-city-area-with-white-18th-19th-century-houses-in-Stavanger-Norway.jpg.optimal

Vinn en el-sykkel i Sola

I Sola starter mobilitetsuken med utdeling av matpakker med lokale produkter til alle som beveger seg til fots eller med sykkel i Sola sentrum. Den 15. september med Par(ing) Day. Sammen med 17 forskjellige bedrifter, lag og organisasjoner har Sola kommune gitt ut 3000 per parkeringsplasser til å forvandle parkeringsplassene om til små parker.

I tillegg er det mulig å delta i Instagram konkurranse hvor en kan vinne en el-sykkel til en verdi av 10 000 kroner. I tillegg er Sola Cykelklubb for første gang deltaker og arrangerer i samarbeid med kommunnen et gratis trimritt til fra Tjelta og Tananger kl. 10.00. Alle deltakere får utdelt grønne t-skjorter og medalje!

– Ønsker å løfte fram kollektivtilbudet som er i kommunen

Randaberg kommune deltar for andre gang sammen med andre kommuner i regionen på mobiltetsuken. I år arrangeres det Instagram konkurranse under emneknaggen #mobilitetsugå sammen med Bymiljøpakken og Kolumbus.

— Vi ønsker å bruke mobilitetsuken til å løfte fram det kollektivtilbudet som er i kommunen i dag, i tillegg til at vi ønsker å få flere til å sykle og gå, sier Heidi Høyland Tjelta, vei- og parkingeniør i teknisk drift i Randaberg kommune.

I tillegg har Randaberg kommune et fokus på skolene hvordan barn og unge beveger seg. Det vil bli laget et Rebus løp for alle skoleklassene på Goa, Grødem og Harestad. Vinnerne vil få en overhaling av syklene, ny lykt og hjelm.

I hele Rogaland er det mulig ta buss for 1 krone gjennom Kolumbus billett app.