EU godt på vei mot en sirkulær økonomi

circular_1000_600_80

Foto: Europakommisjonen

EU er på god vei mot å implementere en sirkulær økonomi, skriver Europakommisjonen til Rådet og Europarlamentet. Rapporten som ble levert i mars, forteller at hele fire millioner europeere arbeider i industrier tilknyttet den sirkulære økonomien. Nye jobber vil komme og EU har potensiale til å bli en verdensleder, med økte investeringer og nye direktiver.

Siden 2014 har Kommisjonen arbeidet for å reformere EUs økonomi til å bli mer miljøvennlig og utnytte ressursene på en bedre måte. For eksempel har EU vedtatt et nytt direktiv som forbyr bruk av engangsplast.

Rapporten peker på at Kommisjonen vil satse på å involvere industrien mer i planleggingen av nye direktiver. Det ønsker også mer transparent merking av produkter, som for eksempel viser hvor mye CO2 som er sluppet ut for å lage produktet. På denne måten ønsker EU å gi forbrukere mer informasjon om valgene de gjør.

Les rapporten i sin helhet her.