11 April 2018

SrE arrangerte infomøte om WIFI4EU

WIFI4EUFredag 6. april inviterte Stavangerregionens Europakontor, sammen med Rogaland fylkeskommune til informasjonsmøte om WIFI4EU-ordningen. Møtet fant sted i Måltidets hus i Stavanger.

Det har vært stor interesse og engasjement rundt WIFI4EU-ordningen i Stavangerregionen, og på møtet deltok representanter fra en rekke kommuner som Sandnes, Klepp, Hjelmeland, Tysvær, Randaberg, Gjesdal og Time i tillegg til en representant fra Lyse. Fra fylkeskommunens side ble det under arrangementet påpekt at det er stor interesse for ordningen og at 58 norske kommuner allerede har registrert seg i EU-portalen. Det ble også pekt på nødvendigheten av å være klar over at EU-midlene ikke fullstendig dekker alle kostnadene involvert i prosjektet – men at kommunene selv må finansiere driften.

WIFI4EU åpner for søknader 15. mai kl. 13.00 og fordeling av midler skjer etter først-til-mølla-prinsippet. Les mer her. Kommuner som er interessert i søke anbefales å registrere seg i EU-portalen allerede nå for å være klar til utlysningen går live den 15. mai. Det kan gjøres her.

Vi har skrevet om WIFI4EU-ordningen tidligere, se her og her.

Digitalt indre marked

WIFI4EU er en del av Europakommisjonens plan for et felles europeisk digitalt indre marked. Målet er å skape en mer konkurransedyktig digital økonomi hvor Europa leder an med innovasjon. Tidligere har Europakommisjonen også fjernet roamingavgiften i EU og styrket personvernet på nett.

Les mer om EUs digitale indre marked her.

Se pressemeldingen om initiativet her og video som beskriver prosjektet her.

 

Share