19 February 2019

Stavanger katedralskole på studiebesøk

sdr

4. februar tok SrE imot en gruppe elever fra Stavanger katedralskole. De fikk høre om kontorets arbeid og om forskjellige EU prosjekter som pågår i regionen.

Hvert år drar en gruppe elever med lærere på studiebesøk til Brussel for å møte norske aktører i byen og lære om europeisk historie og integrasjon. En av postene på programmet var også i år besøk hos Stavangerregionens Europakontor.

Olav Mydland ved SrE, fortalte om kontoret og hvordan vi jobber for å ivareta medlemmenes interesser. Blant annet ble Triangulum prosjektet, smartbysatsningen og det innovative helsearbeidet som foregår i regionen presenter.

Elevene besøker Brussel i en viktig periode. I år er det 25 år siden EØS-avtalen trådte i kraft. I tillegg skal for første gang et medlemsland forlate EU-samarbeidet, når Storbritannia forlater EU 29. mars. Samtidig er det et spennende valg til Europaparlamentet i mai, hvor EU skeptiske partier er ventet å få en stor del av stemmene.

Foruten besøk hos SrE var elevene på besøk hos EFTAs overvåkningsorgan ESA, Norges Delegasjon til EU, Europaparlamentet og European House of History. Vi takker for besøket og ønsker Stavanger katedralskole velkommen tilbake neste år!

Share