10 September 2019

Delta i European Mobility Week 16-22 september

maxresdefault

European Mobility Week arrangeres 16-22. september i Brussel. Siden 2002 har uken fokusert på å forbedre folkehelse og livskvalitet gjennom å fremheve klimavennlig og fornybar transport. Målet er å gi deltakerne muligheten til å eksperimentere med praktiske løsninger på hvordan man kan takle urbane utfordringer, slik som luftforurensning.

Årets tema er «Safe Walking and Cycling», der formålet er å gjøre gangsti og sykkelsti tryggere slik at flere velger å gå eller sykle til jobben istedenfor å ta bilen. Dette kan både føre til bedre helse i befolkningen og mindre biler på veien, som samlet sett vil gjøre byen mer attraktiv og vil bidra til bedre livskvalitet.

Ulike aktører over hele Europa kan velge å delta i mobilitetsuken. For eksempel kan både private og offentlig aktører delta på «Social bike sharing», hvor de kan laste ned en «BikePrints app» for å registrere sykkelturer og få poeng til å vinne diverse premier. Dette er en kampanje som skal få flere til å ha det å sykle som en del av hverdagen.

Dersom du ønsker å registrere et tiltak innen bærekraftig urban mobilitet så kan du gjøre det her.

Share