23 November 2018

Den europeiske reiselivsdagen markert 7. november

20181107_122209

Foto: Geir Sør-Reime, Rogaland fylkeskommune

Den Europeiske reiselivsdagen ble market i Brussel 7. november. Temaet for årets konferanse var hvordan europeisk reiseliv kan styrkes gjennom bedre utnyttelse av digitalisering. Geir Sør-Reime, Rogaland Fylkeskommune, deltok.

Den eksplosive veksten i reiselivet var ett av temaene som ble diskutert, blant annet hvordan det skaper utofrdringer for lokalbefolkningen som bor i de mest populære reisemålene. Reiseselskaper rapporter om enorm profitt, mens lokale aktører blir avspist med småpenger. Dette fører til at innbyggere blir presset ut av byer og sosiale nettverk bryter sammen. På flere destinasjoner bidrar også turisme til økte utslipp av drivhusgasser og lokal forurensning. For eksempel er utslipp fra cruisenæringen et problem flere steder i Norge.

For å takle utfordringene som kommer med økningen i reiselivet, ønsker kommisjonen at næringen skal fokusere på bærekraftighet, innovasjon og utbedring av eksisterende tilbud. I tillegg er det viktig at reiselivsnæring bidrar positivt til verdiskapning for lokalsamfunn.

 

Share