2 October 2019

Den europeiske sentralbanken får trolig sin første kvinnelige sjef

lagarde-170719-m

Europaparlamentets månedlige plenarsesjon ble avholdt 16-19. september i Strasbourg. Temaene som ble tatt opp inkluderte godkjenning av Christine Lagarde som ny sjef for den europeiske sentralbanken samt aktuell status fra EUs Brexit-koordinator Michel Barnier.

Christine Lagarde blir første kvinnelig sjef i den europeiske sentralbanken
Etter å ha deltatt i en offentlig høring i den økonomiske og monetære komiteen (ØMU) den 4. september, ble det avholdt en debatt angående hennes egnethet for stillingen. EP har gitt en ikke-bindende mening hvor de støtter henne som kandidat, men det er Det Europeiske råd, som består av nasjonale stats- og regjeringssjefer, som har siste ord. Lagarde vil etter all sannsynlighet bli formelt godkjent i løpet av kort tid.

Parlamentet diskuterer Brexit-status
Michel Barnier, EUs Brexit-koordinator, ble spurt om å redegjøre for status på forhandlingene om Brexit. Storbritannia skal etter planen forlate EU innen 31. oktober. For at dette skal trå i kraft, må enhver utmeldelsesavtale mellom EU og Storbritannia bli godkjent av EP med enkelt flertall. Barnier hadde derimot “ingen ting å rapportere ettersom det er ingenting som skjer”.

 

 

Share