3 February 2020

Digital transformasjon i fokus under Open Agile and Smart Cities årskonferanse

DSC00212

Foto: SrE

Torsdag fant nettverket Open Agile and Smart Cities sin årskonferanse sted, der SrE var medarrangør. Årets tema var “Scale with us” og handlet om oppskalering av urbane digitale løsninger for bedre livskvalitet i byer.

Connect Smart Cities Conference: Scale with us
Connected Smart Cities Conferance fant sted torsdag 23. januar i Brussel og handlet om den digitale transformasjonen som verden står ovenfor og hvordan den kan tas i bruk for å skape mer inkluderende, bærekraftige og effektive byer og samfunn. Det ble lagt vekt på at digitale løsninger kan ha positiv og langvarigeffekt på lokaløkonomien og kan brukes til å takle globale utfordringer, men kun dersom det er på samfunnets vilkår.

Konferansen bød på presentasjoner fra bl.a. Europakommisjonen, det europeiske storbynettverket EUROCITIES, det norske start-up selskapet Greenbeat, samt representanter fra byene Dublin, Eindhoven, Milan og Helsinki. Fra Stavangerregionen deltok en representant fra smartbyavdelingen i Stavanger kommune.

Open Agile and Smart Cities (OASC)
OASC er et non-profit, internasjonalt smartbynettverk som har som mål å skape og forme det globale smartbydata- og tjenestemarkedet. De jobber for å utvikle standarder for bydata, tjenester og teknologi basert på byers behov og med støtte fra industri. Nettverker streber etter økt implementering av dataløsninger gjennom åpne plattformer og innbyggerinvolvering.

Les mer om OASC-nettverket her.

 

 

 

Share