18 June 2018

Dro til Syd-Danmark for å lære om smarte løsninger i helsesektoren

IMG_5399

Styreleder i Stavangerregionens Europakontor, ordfører i Stavanger, Christine Sagen Helgø på besøk hos Public Intelligence i Odense. Foto: Stavangerregionens Europakontor

22.-23. mai besøkte styret og arbeidsgruppen i Stavangerregionens Europakontor Odense i Syd-Danmark. I tillegg til avvikling av styremøte, bød programmet på faglig påfyll innen helseinnovasjon og digitale løsninger.

Studieporgrammet inkluderte presentasjoner av det danske helsesystemet og region Syd-Danmarks arbeid med sin status som tre-stjerner referansested innenfor EUs innovasjonspartnerskap for aktiv og sunn aldring (EIP AHA), i tillegg til besøk hos  CoLab Denmark, et nettverk av spesialister innen helsetjenesteteknologi som tester teknologiske helsetjenester i nært samarbeid med lokale aktører.

Styret og arbeidsgruppen i SrE fikk blant annet presentert CoLab Plug & Play som muliggjør testing av ny helsetjenesteteknologi og samtidig sikre oppfyllelse av eksisterende IT-standarder.  Dette gjør veien betydelig kortere fra en innovativ idé til det ferdige produktet kan tas i bruk av helsetjenesten.

IMG_5438

Administrerende direktør i Risavika havn, Steinar Madsen og administrerende direktør i Greater Stavanger, Kristin Reitan Husebø. Foto: Stavangerregionens Europakontor

Programmet inkluderte også besøk ved Institutt for idrettsvitenskap og klinisk biomekanikk hos University of Southern Denmark med omvisning i idrettsanlegget som er kåret til verdens beste av IOC.

IMG_7650

Foto: Stavangerregionens Europakontor

Studieprogrammet ble utarbeidet i samarbeid med HealthCare Denmark som spesialiserer seg på å vise frem hvordan Danmark arbeider med helse, les mer om dem her.

IMG_5437

Foto: Stavangerregionens Europakontor

Programmet for studiebesøket kan ses her.

Share