3 November 2017

Europeisk innovasjonsstudie av Stavanger

Gunnar Crawford.jpg

Leder av Smartbyen Stavanger, Gunnar Crawford, Presenterer Stavanger sitt smartbyarbeid for studentene. Foto: Kristin Hetland/Stavangerregionens Europakontor

I oktober var en gruppe studenter fra prestisjeuniversitetet College of Europe på forskningsopphold i Stavanger. Oppdraget var å kartlegge innovasjonspotensialet i Stavanger kommune.

På bakgrunn av fjorårets søknad om å bli europeisk innovasjonshovedstad, ble Stavanger sammen med Eindhoven og Torino, invitert av Europakommisjonen til å delta i innovasjonsstudie i regi av  European Centre for Government Transformation (ECGT), og utført av masterstudenter ved College of Europe.

Studentene fikk en gjennomgang av smartbysatsingen til kommunen med  Triangulum-prosjektetet og Nordic Edge, videre om helseinnovasjon i Helsehuset Stavanger, og arbeidet med grunderbedrifter ved innovation doc.

Se hele programmet her.

Forskningsarbeidet til studentene vil resultere i en innovasjonsrapport som kartlegger innovasjon i kommunen og kommer med konkrete forslag til forbedring. Stavangerregionens Europakontor og Greater Stavanger har bidratt i tilretteleggingen.

Share