9 October 2018

EUs ambassadør til Norge imponert over Stavangers fornybarløsning

bilde1

Foto: Thomas Bore Olsen, Stavanger kommune

I forbindelse med Nordic Edge Expo inviterte Stavanger kommune og Stavangerregionens Europakontor EUs ambassadør til Norge, Thierry Béchet, på omvisning i energisentralen sammen med ordfører Christine Sagen Helgø.

Energisentralen er Stavanger kommunes leveranse i det EU-finansierte Triangulumprosjektet, som i 2014 førte til at Stavanger fikk status som europeisk fyrtårnsby.  Energisentralen utnytter kloakken til å varme opp Stavanger kommunes tre hovedbygg: Rådhuset, administrasjonsbygget og svømmehallen. Les mer om prosjektet her.

IMG_0847

Foto: Maja Busch Sevaldsen, Stavangerregionens Europakontor

EU-ambassadør Thierry Béchet, Stavangerordfører Christine Sagen Helgø og direktør for Stavangerregionens Europakontor, Heidi Kristina Jakobsen ble orientert om hvordan avløpsvann brukes til oppvarming ved hjelp av varmevekslere og varmepumper. Løsningene er unike og har mottatt flere priser. Blant annet mottok ingeniør Fredrik Skaug Fadnes nylig sølvmedalje i den europeiske konkurransen EFCA Young Professionals for sitt arbeid i prosjektet. Triangulum Stavanger mottok også nylig pris i Kina for sitt arbeid med framtidsrettede løsninger. Les mer her.

Les mer om omvisningen omtalt i lokal presse her og her.

Om Triangulumprosjektet
I oktober 2014 fikk Stavanger status som europeisk fyrtårnsby sammen med Eindhoven og Manchester gjennom det Horisont 2020 finansierte Triangulum-prosjektet. Fyrtårnsbyene i Triangulum skal pilotere nye løsninger innen  energi, mobilitet og IKT.

Triangulum har 22 partnere, hvor fem av disse utgjør det lokale partnerskapet i Stavanger. Sammen skal partnerne demonstrere «first-of-a-kind»- løsninger som bidrar til å svare på EUs syv uttalte samfunnsutfordringer. Prosjektet er femårig og avsluttes i 2020.

Share