30 April 2015

Flott lansering av Stavangeruker på Brussels gastro-trikk

Trikkelunsj

Foto: Helga Strand Vestbø

20.-21. april var Christine Sagen Helgø, ordfører i Stavanger, i Brussel for å besøke Sjømatmessen og lansere seks uker med Stavangermeny på Brussels restaurant-trikk Tram Experience. Som medlem i det internasjonale nettverket for matbyer, Delice, står Stavanger for menyen Norwegian Seafood Delight sammen med Brussel by i perioden 21. april-31. mai.

20. april var Sagen Helgø vertskap for en mottakelse med 70 gjester på Brussels trikkemuseum. Her fikk gjestene smakebiter av menyen komponert av Tommy Raanti med kolleger fra Gastronomisk Institutt. Raanti var selv til stede og serverte blant annet Hjelmelandskveite på Figgjo-porselen.

21. april var ordføreren også vertskap for den aller første trikketuren med Norwegian Seafood Delight-meny. Her var fiskeriminister Aspaker blant de 34 utvalgte gjestene. Videre besøkte Sagen Helgø Marine Harvest og Grieg Seafoods på sjømatmessen Seafood Expo, samt diskuterte matstrategi med representanter for VisitBrussels. Ordføreren åpnet også Storby Marin-seminar om blå vekst med omkring 70 deltakere fra Storby Marin nettverket.

Med i ordførerens følge var Per A. Thorbjørnsen, Helga Strand Vestbø, Vigdis Broch, Kristine Hernes og Anna-Marie Antonius. Fra Greater Stavanger deltok Kristin Reitan Husebø, Tone Grindland Gustafsson og May Endresen, fra Rogaland fylkeskommune, Iver-Jan Leren, og fra Region Stavanger, Gunhild Vevik. Stavangerregionens Europakontor har bidratt i tilretteleggingen av programmet.

At norsk sjømat profileres på denne måten, har fått mye positiv omtale i aviser som Nationen, Rogalands Avis, i EU-delegasjonens nyhetsbrev og i Fiskaren (se artikkelvedlegg).

Fiskaren

Share