14 April 2016

Fylkeskommunen inngår samarbeidsavtale med Academie Grenoble

Signerer-vennskapsavtale-med-Academie-Grenoble_article_large

Samarbeidsavtalen mellom Rogaland fylkeskommune og Academie de Grenoble ble signert i Riddersalen på Stavanger katedralskole. Fra venstre: rektor ved Academie de Grenoble Claudine Schmidt-Lainé, fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal, Frankrikes ambassadør Jean-Francois Dobelle, og seksjonssjef for opplæring i skole Randi Hummervoll.

8. april signerte Rogaland fylkeskommune og Academie de Grenoble en samarbeidsavtale under en seremoni på Stavanger katedralskole. Avtalen befester et allerede veletablert utvekslingssamarbeid mellom fylkeskommunen og Grenoble, og gir franskelever muligheten til å dra på utveksling ved videregående skoler i Grenoble-regionen. Frankrikes ambassadør til Norge, Jean-Francois Dobelle og leder for Academie de Grenoble, Claudine Schmidt-Lainé, signerte avtalen, sammen med fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal og seksjonssjef for opplæring i skole, Randi Hummervoll.

Det var Academie de Grenoble som tok initiativ til avtalen, på bakgrunn av et allerede bredt samarbeid. Gjennom elevutvekslingsavtalen Kari Quarré har 10 av fylkets videregående skoler hatt en partnerskole i Grenoble-regionen, hvor elever med fransk II har kunnet dra på utvekslingsopphold i inntil fire uker. Elevene har bodd hos vertsfamilier, og  den franske vertseleven har deretter fått komme på gjenbesøk av tilsvarende lengde, for å forbedre sine engelskkunnskaper.

Kari Quarré resulterte dessuten i Erasmus+ Regio-prosjektet Improving Language Learning, med etterutdanning av fransklærere fra fylket ved Universitetet i Grenoble, og av franske engelsklærere ved Universitetet i Stavanger.

I anledning delegasjonsbesøket ble det arrangert danseforestilling på Bergeland videregående skole, hvor elever som hadde deltatt på utveksling i Grenoble fortalte om sine utvekslingserfaringer. På Bryne videregående skole ble det arrangert felles lunsj forberedt av elevene ved Restaurant og Matfag. To av elevene var tatt opp som lærlinger ved kokkeskolen i La Rochelle, hvor de skal utdanne seg til kokker i løpet av de neste årene.

Fylkeskommunens artikkel om vennskapsavtalen finner du her.

 

 

Share