13 September 2018

European Mobility Week – mye spennende i regionen

Stavangerregionen var en aktiv deltaker i den europeiske mobilitetsuken som ble arrangert fra 16. til 22. september. Årets tema var multimodalitet og tok for seg hvordan innbyggere kan bruke mer enn ett transportmiddel for en reise. De tre kommunene Sola, Stavanger og Randaberg deltok alle i mobilitetuken med forskjellige arrangementer.

Grønn mobilitet i Stavanger

Stavanger kommune organiserte for syvende år på rad arrangementer i Stavanger sentrum som fokuserte på grønn mobilitet. Miljøsøndag ble organisert 16. september. Senter av byen var stengt for biler og det ble arrangert gratis aktiviteter for hele familien.

Mobilitetsuken tjuvstartet 15. september hvor parkeringsplasser i Hillevåg ble gjort om til parker for en dag. 19. september var det gratis frokost for alle som gikk, syklet eller reiste kollektivt til jobb

.Gamle-Stavanger-historic-city-area-with-white-18th-19th-century-houses-in-Stavanger-Norway.jpg.optimal

Gratis el-sykkel i Sola

I Sola startet mobilitetsuken med utdeling av matpakker med lokale produkter til alle som beveget seg til fots eller med sykkel i Sola sentrum. Sammen med 17 forskjellige bedrifter, lag og organisasjoner omgjorde Sola kommune 3000 parkeringsplasser til små parker.

I tillegg var det mulig å delta i Instagram konkurranse hvor en kunne vinne en el-sykkel til en verdi av 10 000 kroner. I tillegg var Sola Cykelklubb for første gang deltaker og arrangererte i samarbeid med kommunnen et gratis trimritt til fra Tjelta og Tananger. Alle deltakere fikk utdelt grønne t-skjorter og medalje!

– Ønsker å løfte fram kollektivtilbudet som er i kommunen

Randaberg kommune deltok for andre gang sammen med andre kommuner i regionen på mobiltetsuken. I år ble arrangert Instagram konkurranse under emneknaggen #mobilitetsugå sammen med Bymiljøpakken og Kolumbus.

— Vi ønsker å bruke mobilitetsuken til å løfte fram det kollektivtilbudet som er i kommunen i dag, i tillegg til at vi ønsker å få flere til å sykle og gå, sa Heidi Høyland Tjelta, vei- og parkingeniør i teknisk drift i Randaberg kommune.

I tillegg hadde Randaberg kommune et fokus på skolene hvordan barn og unge beveger seg. Det ble laget et Rebus løp for alle skoleklassene på Goa, Grødem og Harestad. Vinnerne vil få en overhaling av syklene, ny lykt og hjelm.

I hele Rogaland er det mulig ta buss for 1 krone gjennom Kolumbus billett app.

Share