8 September 2022

Horisont Rogaland: Arrangement i november og desember 2022

Det regionale nettverket Horisont Rogaland har som formål å øke andelen EU-prosjekt i Rogaland, og har siden oppstarten organisert flere arrangement for aktørene i regionen.

EU-nettverket Horisont Rogaland er finansiert av Forskningsrådet og Innovasjon Norge. Det er ett av flere regionale nettverk i Norge, hvis formål er å øke deltakelsen i europeiske prosjekt, med et særlig fokus på Horisont Europa.

Også denne høsten vil det bli et tett og spennende program, hvor vi vil se nærmere på tema som havbruk, digitalisering og europeiske partnerskap.

Vi vil også følge opp muligheter innenfor de nye arbeidsprogrammer 2023/2024 som er ventet publisert i desember.  Samarbeid rundt “missions” (samfunnsoppdrag) er også en viktig satsing som kan samle aktører i regionen.  

Nedenfor kan du lese om hvilke arrangement vi har på tapetet for november og desember, inkludert relevante arrangement fra våre samarbeidspartnere.

9. november: Mobiliseringsarrangement for offentlig sektor og næringsliv på Haugalandet

Hvilke muligheter eksisterer for offentlig sektor og næringsliv på Haugalandet i Horisont Europa? Sammen ser vi på aktuelle områder og går igjennom søknadsprosessen steg for steg.

Mer info og påmelding her.

9. november: Åpen café Horisont Europa, klynge 6 (jordhelse)

Klynge 6 – Mat, bioøkonomi, naturressurser, landbruk og miljø, i Horisont Europa har oppdraget å skape muligheter og løsninger for transformasjonen i landbruket. FOrskningsrådet ønsker alle aktører som er interessert i å utarbeide prosjektforslag til denne klyngen, eller som bare er nysgjerrige, velkommen!

Mer info og påmelding her.

11. november: Webinarserie Fitfor55 – Bygg

Stavangerregionens Europakontor, Rogaland fylkeskommune, Grønn By og Klimapartnere Rogaland inviterer til tredje webinar i serien “Fitfor55”. Denne gangen er det bærekraftige bygg som er tema. Hvordan kan bransjen best posisjonere seg for å møte nye EU-krav?

Mer info og påmelding her.

21. november: Introwebinar til europeiske partnerskap

Dette webinaret vil introdusere typene partnerskap; gi en liste over de 49 partnerskapene som har blitt lansert. Eksempler på prosjekter vil bidra til å skille partnerskap fra klyngeprosjekter.

Kurset holdes på engelsk, og kursleder er Europa Media.

Mer info og påmelding her.

21. november: Søkerwebinar klynge 6 (jordhelse)

Samfunnsoppdrag jordhelse (Mission; A Soil Deal for Europe) er en del av EUs ambisiøse strategier for å skape et klimanøytralt Europa innen 2050. Snart lanserer EU nye utlysninger innen samfunnsoppdrag jordhelse.

Forskingsrådet inviterer til webinar for å fortelle om mulighetene i både utlysningene og innen det EU kaller ‘living labs’

Kurset holdes på engelsk, og kursleder er Europa Media.

Mer info og påmelding her.

22. november: EU-rådgiverforum havbruk

Rogaland har en sterk posisjon innenfor havbruk. Formålet med møtet er å se på aktuelle prosjektmuligheter for denne sektoren innenfor Horisont Europa.

Mer info og påmelding her.

25. november: Webinarserie Fitfor55 – Maritim næring

Stavangerregionens Europakontor, Rogaland fylkeskommune, Grønn By og Klimapartnere Rogaland inviterer til fjerde og siste webinar i serien “Fitfor55”, med tema maritim næring.

Mer info og påmelding her.

5. – 6. desember: Master of Project Management and Reporting (C3).

Dette todagerskurset holdes ved UiS, og er for deg som ønsker å bli en god prosjektleder for et EU-prosjekt. Kurset fokuserer på samarbeidsprosjektene i Horisont Europa og Horisont 2020.

Kurset holdes på engelsk, og kursleder er Europa Media. 

Mer info og påmelding her.

16. desember : EU-rådgiverforum om digitalisering

Digital Europe Programme, eller DIGITAL, er EUs store satsing på didgital transformasjon og selvråderett. Programmet skal tette gapet mellom digital teknologi, forskning og utrulling, med det formål å gagne Europas innbyggere, samt SMBer.

I januar 2023 kommer nye utlysninger under DIGITAL, og sammen med DigDir ønsker vi å utforske mmulighetene for vår aktører i vår region.

Mer info og påmelding her.

Share



Author

Helga Aunemo