3 February 2013

Hva slags rolle får gassen i EUs fremtidige energimiks?

gaz

Kanskje får vi svaret når den første EU-norske energikonferansen går av stabelen i Brussel 5. mars.

Olje- og energiminister Ola Borten Moe, EUs kommissær for energi, Günther Oettinger og det irske formannskapet er vertskap for konferansen som har tittelen “The Role of Natural Gas in Transforming European Energy Systems”

EUs veikart for energi 2050 har ikke bidratt til klarhet omkring hva slags rolle – hvis noen- naturgass eventuelt skal ha. Dette har skapt mye usikkerhet for norske aktører og bremset potensielle investeringer i blant annet infrastruktur.

Erkjennelsen av at gassen kommer til å måtte få en ikke uvesentlig plass i EUs fremtidige energimiks ser ut til å bre om seg. Konferansen tar utgangspunkt i dette ved å slå fast at naturgass er en effektiv måte å virkeliggjøre et konkurransekraftig, dekarbonisert energimarked, for så å spørre hvordan man kommer dit. Konferansen vil ha fokus konkurransekraft og på innovasjon i verdikjeden.

Påmeldingsfristen er 25. februar. Denne konferansen kommer til å bli populær, så dersom du er interessert i å delta, bør du meld deg på her snarest.

Progam legges ut på denne lenken om noen dager: http://ec.europa.eu/energy/gas_electricity/events/20130305_norway_energy_conference_en.htm

Share