4 October 2018

Jobbet frem løsninger på klimautfordringer i Stavanger, Tampere, Leeuwarden og Geneve

file1-6

Foto: Stavangerregionens Europakontor

Sammen med de europeiske nettverkene ERRIN og ENoLL i tillegg til EU-prosjektet UNaLAB inviterte SrE til workshop om naturbaserte løsninger og living labs under årets Nordic Edge Expo 26. september. Den todelte workshopen hadde rundt 35 deltakere og ble moderert av Ines Vaittinen fra ENoLL og Ryan Titley fra ERRIN.

Zsuzsanna Bodi, direktør for ENoLL innledet workshopen sammen med Sami Kazi som er prosjektkoordinator for UNaLAB. Første del av workshopen besto så av innlegg fra Bernadette Bergsma som presenterte Brainport Eindhoven i tillegg til en representant fra danske Gate21 som fortalte om deres arbeid med living labs.

Temaet for del to av workshopen handlet om hvordan man kan klimatilpasse bymiljøene i Europa bedre ved bruk av naturbaserte løsninger. På forhånd ble det sendt ut forespørsler til en rekke byer om å sende inn virkelige utfordringer knyttet til klimatilpasninger, og Stavanger, Leeuwarden i Nederland, Tampere i Finland og Geneve i Sveits ble valgt ut som case til workshopen

For å jobbe frem løsninger på utfordringene ble fasiliteringsverktøyet CoCo-toolkit brukt, og Antti Kytö fra Laurea Universitet i Finland guidet deltakerne gjennom 2 timer med samskaping for å løse de fire ulike utfordringene fra Stavanger, Tampere Leeuwarden og Geneve.

Gallery slideGallery slide

Les mer om de ulike utfordringene her og se program for workshopen her.

Share