27 March 2023

Klar for nye utfordringer? Bli vår nye trainee!


Vil du jobbe for en dynamisk region, i et godt arbeidsmiljø, i hjertet av EU – i Brussel?

Nå søker Stavangerregionens Europakontor (SrE) trainee for perioden september 2023 til juni 2024. Vi ser etter en allsidig og engasjert lagspiller som vil bidra til å gjøre europeiske impulser til regional styrke.

Tidligere trainee Tora Margrethe Eide (t.h), her avbildet sammen med kontorets direktør Runa Monstad og tidligere olje- og energiminister, Tina Bru (i midten) i anledning ministerbesøk i Brussel.“Dette har vært 10 fantastiske måneder med unik innsikt inn til Europa og regionen. Her har jeg knyttet enestående kontakter og nettverk, og fått venner for livet!”

mulighetsutvikler i Haugaland Vekst og tidligere trainee ved SrE, Tora Margrethe Eide

Vi ser etter deg som har:

 • Høyere utdanning innen statsvitenskap, sosiologi, samfunnsøkonomi, rettsvitenskap, journalistikk o.l.
 • Kunnskap om – og interesse for – EU/EØS.
 • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk og engelsk.
 • Gode kommunikasjons- og SoMe-ferdigheter, samt god IT-kunnskap.
 • Motivasjon, tilpasningsdyktighet, og evne til å ta initiativ.
 • Kjennskap til/hjerte for regionen

Arbeidsoppgaver:

Det overordnede målet for Stavangerregionens Europakontor er å bidra til regional vekst og utvikling gjennom å benytte seg av mulighetene i EU og Europa. Med dette som utgangspunkt innebærer traineestillingen blant annet disse oppgavene:

 • Sette seg inn i og dele informasjon om   EU/EØS-initiativ med relevans for Stavangerregionens næringsliv, kunnskapsinstitusjoner og offentlig sektor, gjennom artikler og nyhetsbrev.
 • Ansvar for oppdatering og vedlikehold av SrEs hjemmesider (stavangerregion.no) og SoMe-kanaler.
 • Representere og fremme regionens strategiske interesser overfor EU-institusjonene, norske og europeiske aktører, samt delta i profilerings- og nettverksarbeid.
 • Bistå Europakontorets partnere i prosjektutvikling og partnersøk.
 • Bistå i planlegging og gjennomføring av kompetansehevingstiltak som studiebesøk, kurs og seminar for regionens aktører.
 • Svare på henvendelser fra medlemmer og europeiske partnere.
 • Diverse administrative oppgaver.

Hva kan vi tilby? 

Vi kan tilby en spennende stilling i Brussel som trainee for en åpen og dynamisk region med et sterkt europeisk fokus. Du kommer til å jobbe med et engasjert nettverk av medlemmer og partnere, få et positivt arbeidsklima og solid internasjonal arbeidserfaring.

Traineestillingen er ulønnet, men traineen vil motta et månedlig stipend fra SrE på 14.000 kroner. Arbeidsgiver dekker også månedskort for offentlig transport i Brussel, i tillegg til utreise og hjemreise fra Norge til Brussel i forbindelse med oppstart.

Kontoret dekker ikke boligkostnader, men kontorets ansatte kan bistå med praktisk informasjon og tips i prosessen.

Nyutdannede kandidater fra UiS kan gjennom internasjonalt kontor søke om et praksismobilitetsstipend fra Erasmus+ på ca. 450 euro per måned. Eksterne søkere oppfordres til å på egen hånd undersøke om de kvalifiserer til Erasmus+-støtte via andre institusjoner.

Høres dette interessant ut? 

Da ser vi gjerne at du innen 17. april 2022 sender søknad og CV på norsk til direktør Runa Monstad: runa.monstad@stavangerregion.no.

Ta gjerne kontakt med nåværende trainee Ebba Lord på tlf: +47 994 23 499 / ebba.lord@stavangerregion.no for mer informasjon om stillingen.

Stavangerregionens Europakontor er et av seks norske regionskontor i Brussel. Kontoret har til sammen 26 medlemmer og partnere fra offentlig sektor, akademia og næringsliv. Les mer om kontoret på www.stavangerregion.no.

Share