11 March 2024

Klar for nye utfordringer? Bli vår nye trainee!

Vil du jobbe for en dynamisk region, i et godt arbeidsmiljø, i hjertet av EU – i Brussel? Nå søker Stavangerregionens Europakontor (SrE) trainee for perioden september 2024 til juni 2025. Vi ser etter en allsidig og engasjert lagspiller som vil bidra til å gjøre europeiske impulser til regional styrke.

“Dette har vært 10 fantastiske måneder med unik innsikt inn til Europa og regionen. Her har jeg knyttet enestående kontakter og nettverk, og fått venner for livet!”

mulighetsutvikler i Haugaland Vekst, og tidligere trainee ved SrE, Tora Margrethe Eide

Photo by Arnaud Devillers/ BR&U

Vi ser etter deg som har:

· Høyere utdanning innen statsvitenskap, sosiologi, samfunnsøkonomi, rettsvitenskap, journalistikk o.l.

· Kunnskap om – og interesse for – EU/EØS.

· God skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk og engelsk.

· Gode kommunikasjons- og SoMe-ferdigheter, samt god IT-kunnskap.

· Motivasjon, tilpasningsdyktighet, og evne til å ta initiativ.

· Kjennskap til/hjerte for regionen

Arbeidsoppgaver:

Den overordnede målsetningen for Stavangerregionens Europakontor er å bidra til regional vekst og utvikling gjennom å benytte seg av mulighetene i EU og Europa. Med dette som utgangspunkt innebærer traineestillingen blant annet disse oppgavene:

· Sette seg inn i og dele informasjon om EU/EØS-initiativ med relevans for Stavangerregionens næringsliv, kunnskapsinstitusjoner og offentlig sektor, gjennom artikler og nyhetsbrev. · Ansvar for oppdatering og vedlikehold av SrEs hjemmesider (stavangerregion.no) og SoMe-kanaler.

· Representere og fremme regionens strategiske interesser overfor EU-institusjonene, norske og europeiske aktører, samt delta i profilerings- og nettverksarbeid.

· Bistå Europakontorets partnere i prosjektutvikling og partnersøk.

· Bistå i planlegging og gjennomføring av kompetansehevingstiltak som studiebesøk, kurs og seminar for regionens aktører.

· Svare på henvendelser fra medlemmer og europeiske partnere.

· Diverse administrative oppgaver.

Hva kan vi tilby?

Vi kan tilby en spennende stilling i Brussel som trainee for en åpen og dynamisk region med et sterkt europeisk fokus. Du kommer til å jobbe med et engasjert nettverk av medlemmer og partnere, få et positivt arbeidsklima og solid internasjonal arbeidserfaring.

Traineestillingen er ulønnet, men traineen vil motta et månedlig stipend fra SrE på 17.500 kroner. Arbeidsgiver dekker også månedskort for offentlig transport i Brussel, i tillegg til utreise og hjemreise fra Norge til Brussel i forbindelse med oppstart.

Kontoret dekker ikke boligkostnader, men kontorets ansatte kan bistå med praktisk informasjon og tips i prosessen.

Nyutdannede kandidater fra UiS kan gjennom internasjonalt kontor søke om et praksismobilitetsstipend fra Erasmus+ på ca. 450 euro per måned. Eksterne søkere oppfordres til å på egenhånd undersøke om de kvalifiserer til Erasmus+-støtte via andre institusjoner.

Høres dette interessant ut? Da ser vi gjerne at du innen søndag 7. april 2024 sender søknad og CV på norsk til direktør Runa Monstad: runa.monstad@stavangerregion.no.

Ta gjerne kontakt med vår europakoordinator og tidligere trainee Håkon Langeland: Hakon.Langeland@stavangerregion.no / tlf: +47 41381705 for mer informasjon om stillingen.

Stavangerregionens Europakontor er et av seks norske regionskontor i Brussel. Kontoret har til sammen 30 medlemmer og partnere fra offentlig sektor, akademia og næringsliv. Les mer om kontoret på www.stavangerregion.no.

Share