6 May 2021

Klar for nye utfordringer? Bli vår nye trainee!

Vil du jobbe for en dynamisk region, i et godt arbeidsmiljø, i hjertet av Europa – Brussel? Nå søker Stavangerregionens Europakontor (SrE) trainee til kontoret i Brussel for perioden september 2021 til juni 2022! Vi ser etter en allsidig og engasjert lagspiller som vil bidra til å gjøre europeiske impulser til regional styrke.

Edel Bertine Dirdal og Tora Margrethe Eide, har begge vært traineer ved SrE. Foto: Privat.

“Dette har vært 10 fantastiske måneder med unik innsikt inn til Europa og regionen. Her har jeg knyttet enestående konktakter og nettverk, og fått venner for livet!” – Edel Bertine Dirdal.

Kvalifikasjoner:

 • Høyere utdanning innen statsvitenskap, sosiologi, samfunnsøkonomi, rettsvitenskap, journalistikk o.l. Mastergradsnivå er en fordel, men stillingen er også åpen for nyutdannede med bachelorgrad.
 • Kunnskaper om og interesse for EU/EØS.
 • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk og engelsk, og gjerne også noen franskkunnskaper.
 • Gode kommunikasjons- og SoMe-ferdigheter, samt god IT-kunnskap.
 • Motivasjon, personlig egnethet og tilpasningsdyktighet vil bli tillagt vekt. Kjennskap til regionen er en fordel.

Arbeidsoppgaver:
Den overordnede målsetningen for Stavangerregionens Europakontor er å bidra til regional vekst og utvikling gjennom å bruke mulighetene i EU og Europa. Med dette som utgangspunkt innebærer traineestillingen blant annet disse oppgavene:

 • Analyse av EU/EØS-initiativ med relevans for Stavangerregionens næringsliv, kunnskapsinstitusjoner og offentlig sektor, gjennom artikler og nyhetsbrev.
 • Ansvar for oppdatering og vedlikehold av SrEs hjemmesider (stavangerregion.no) og SoMe-kanaler.
 • Representere og fremme regionens strategiske interesser overfor EU-institusjonene, norske og europeiske aktører, samt delta i profilerings- og nettverksarbeid.
 • Bistå Europakontorets partnere i prosjektutvikling og partnersøk.
 • Bistå i arrangering av kompetansehevingstiltak som studiebesøk, kurs og seminar for regionens aktører.
 • Svare på henvendelser fra medlemmer og europeiske partnere.
 • Diverse administrative oppgaver.

Hva kan vi tilby? 

Vi kan tilby en spennende stilling i Brussel som trainee for en dynamisk region med et sterkt europeisk fokus. Du kommer til å jobbe med et engasjert partnerskap og et sekretariat som fungerer smidig som en kobling mellom Europakontoret og partnerne. Du vil få et positivt arbeidsklima og solid internasjonal arbeidserfaring.

Traineestillingen er ulønnet, men traineen vil motta et månedlig stipend fra SrE på 14.000 kroner. I tillegg vil nyutdannede kandidater fra UiS kunne bli tildelt Erasmus+ praksismobilitetsstipend på 450 euro per måned, gjennom internasjonalt kontor på UiS. Eksterne søkere oppfordres til å på egen hånd undersøke om de kvalifiserer til Erasmus+ støtte via andre institusjoner. SrE dekker også traineens utreise og hjemreise. Kontoret dekker ikke boligkostnader, men kan bistå med praktisk informasjon om hvordan finne bolig når søknadsprosessen er over.

Høres dette interessant ut? Da ser vi gjerne at du innen 30. mai 2021 sender søknad og CV på norsk til direktør Runa Monstad: runa.monstad@stavangerregion.no.

Ta gjerne kontakt med Europakoordinator Tora Margrethe Eide på tlf: +47 93644786/ tora.margrethe.eide@stavangerregion.no for mer informasjon om stillingen.

Stavangerregionens Europakontor er et av seks norske regionskontor i Brussel. Kontoret har til sammen 25 medlemmer og partnere fra offentlig sektor, akademia og næringsliv. Les mer om kontoret på www.stavangerregion.no.

Share