7 March 2018

Kunnskapsdeling om aktiv og sunn aldring

South DK 4 star reference site workshop

Foto: Sør Danmarks Europakontor

Den 1. mars arrangerte Sør-Danmarks Europakontor i samarbeid med ECH Alliance seminar om aktiv og sunn aldring i forbindelse med EIP on AHAs Conference of Partners møte i Brussel.

Seminaret fortalte om og viste frem hva som skal til for å bli en 4-stjerners referanseregion innen det europeiske innovasjonspartnerskapet på aktiv og sunn aldring (EIP AHA). Med presentasjoner av helseøkosystemer fra Sør-Danmark, Skottland, Nord-Irland, Wales, Catalonia, Baskerland, Andalucia og Nord-Nederland fikk deltakerne solid innblikk i hvordan man kan lykkes med et integrert og fremtidsrettet økosystem på helse. En rekke strategier og prosjekter ble også presentert, blant annet Colab Danmark, Patient@home, Scirocco, MyHealth portal og ECHO-prosjektet.

Stavangerregionen har per i dag status som referanseregion innenfor EIP AHA, og fikk tildelt 1 stjerne under forrige utlysningsrunde i 2016. Per i dag finnes det 74 referanseregioner på aktiv og sunn aldring i Europa, og nettverket av referanseregioner representerer investeringer på over 4 milliarder euro når det kommer til oppskalering av digital innovasjon for aktiv og sunn aldring.

EIP AHA åpner for at flere regioner kan søke om å bli referanseregion for aktiv og sunn aldring, og neste utlysning ventes i 2019, og du kan lese mer her.

En referanseregion på aktiv og sunn aldring er et inspirerende økosystem som leverer kreative og gjennomførbare løsninger for hvordan man kan forbedre levestandarden og helse for eldre. Løsningene de kommer med skal kunne tas i bruk i hele EU, og en referanseregion kan være alt fra regioner, byer, integrerte sykehus eller omsorgsorganisasjoner som fokuseres på en innovasjonsbasert tilnærming til aktiv og sunn aldring. Se her for mer informasjon.

Les mer om selve EIP AHAs partnerskapskonferanse her.

Share