29 October 2013

Lyse i paneldebatt under Open Days 2013

Lyse_rebranding_1490x980

Lyse representerte Stavangerregionen i seminar om smart spesialisering i regi av SrE og kolleger rundt Nordsjøen under Open Days 2013.

Open Days 2013 gikk av stabelen i Brussel 8-11. oktober under parolen Europe’s regions and cities taking off for 2020′. Også denne ellevte versjonen av Open Days var en suksess med stort sett fulltegnede seminarer, debatter og mottakelser.

8. oktober var SrE medarrangør av seminaret «Smart Local and Regional Strategies to Promote Social and Sustainable Growth», der Dagfinn Wåge fra Lyse inngikk i et panel på seks personer som presenterte sin regions smarte spesialisering. Wåge snakket blant annet om regionens fiber og bredbåndskvalitet og de mulighetene dette gir for regionen.
De øvrige paneldebattantene kom fra hhvs Groeningen, Limburg, Nord-Brabant og Varmland samt Sør-Norge. Richard Tuffs, direktør i ERRIN-nettverket (European Regions Research and Innovation Network) var moderator, og en representant fra Europakommisjonen var kommentator.

Seminaret hadde omkring 100 deltakere, deriblant representanter fra Høyskolen Stord-Haugesund, Rogaland fylkeskommune og Greater Stavanger. Arrangementet ble rundet av med en nettverkslunsj som bød på gode muligheter for regionens aktører til å knytte nyttige kontakter.

Tematikken er spennende og samarbeidet i det Nordsjøbaserte konglomeratet er veldig godt. På denne bakgrunnen, er det mulig at man også neste år kan fortsette samarbeidet omkring samme tematikk. Mulighetene for et INTERREG-samarbeid vurderes også.

Introduksjonsseminar sammen med de andre norske regionkontorene

7. oktober arrangerte SrE sammen med de andre norske regionskontorene et felles introduksjonsseminar. Arrangementet var åpent for regionskontorenes medlemmer og hensikten var å gi en innføring i norsk tilknytning til EU og EUs beslutningsprosesser, EUs overordnede strategier samt aktuell EU-politikk i forkant av Open Days deltakelsen. Også dette seminaret var fulltegnet og over 100 personer deltok.

SrE ønsker å bidra i slike fellesarrangement også i fremtiden. Regionskontorene har noen overlappende oppgaver som bedre løftes i samarbeid, og det skapes dessuten møteplasser for norske regionale aktører.

Les mer her

Share