25 March 2021

Møt vår nye Europarådgiver – Helga Aunemo

Den 1. april 2021 begynner Helga Aunemo som Stavangerregionens Europakontors nye Europarådgiver i Brussel.

Helga har solid EU kompetanse med en bachelorgrad i europastudier, og en mastergrad i globalisering: Global Politics and Culture.

Hun har også god internasjonal erfaring og har jobbet bl.a. i San Francisco, Singapore og Brussel. I Brussel har hun jobbet for EFTA Sekretariatet og Trøndelags Europakontor, og har dermed god kjennskap til EU og hvordan norske aktører arbeider opp mot EU-systemet.

Det er med stor iver jeg nå tar fatt på jobben som Europarådgiver hos SrE, der jeg får bli del av et kompetent og engasjert team. Rogaland er en spennende region, med stor variasjon både hva gjelder næringsliv og geografi. Regionen illustrerer derfor godt de muligheter og utfordringer Norge står overfor i tiden som kommer, for eksempel knyttet til det grønne skiftet. Dette perspektivet er viktig inn i europeiske prosjekt og – fora, der aktører fra regionen har en viktig rolle å spille.

– Vi ser frem til å få Helga med på laget og at hun blir nærmere kjent med Stavangerregionens Europakontor, medlemmer og partnere, med et fokus på å fremme Stavangerregionens utvikling og deltakelse i EU program- og prosjekter, sier direktør Runa Monstad.

Share