4 October 2018

Ordførermøte om innbygger-involvering

IMG_0772

Foto: Stavangerregionens Europakontor

I forbindelse med Nordic Edge var ordfører i Stavanger, Christine Sagen Helgø, vertskap for uformelt ordførermøte om innbyggerinvolvering.

Generalsekretær i EUROCITIES, Anna Lisa Boni, modererte det to timer lange møtet som samlet 15 politikere fra inn- og utland. Stavangerregionens Europakontor, EUROCITIES og Nordic Edge var arrangør. Politikerne diskuterte blant annet hvordan digitalisering og samfunnsutviklingen forøvrig utfordrer politikere og administrasjon til å tenke annerledes, samt byr på nye problemstillinger knyttet til datasikkerhet og juridiske rettigheter. Det ble blant annet konkludert med at smart city også er en arbeidsmetode, ikke bare er en rekke prosjekt. Se programmet for sesjonen her.

Blant de utenlandske deltakerne var ordførerne i Eindhoven og Granby (Quebec, Canada), varaordfører i Tampere samt bystyrerepresentant fra Lisboa. I tillegg til Sagen Helgø, deltok følgende ordførere fra Stavangerregionen;  Ole Ueland (Sola), Frode Fjellsbø (Gjesdal), Irene Heng-Lauvsnes (Strand), Kristine Enger (Randaberg) og Arne-Christian Mohn (Haugesund).

 

Gallery slideGallery slideGallery slide

Bakgrunnen for ordførermøte, er blant annet Stavanger kommunes involvering i EUROCITIES-kampanjen Cities4Europe  . Målet for kampanjen er å mobilisere byer, nasjonale myndigheter og EU-institusjonene til å ta i bruk flere verktøy som involverer innbyggerne i politiske beslutninger for å styrke demokratiet i Europa. Varaordfører i Stavanger, Bjørg Tysdal Moe deltok blant annet på lanseringen av kampanjen i Brussel, i mai. Les mer her.

 

 

Share