9 April 2019

Den smarte Stavangerregionen vist frem i Brussel

 

 

Gallery slideGallery slide

3. april arrangerte Stavangerregionens Europakontor sammen med Stavanger kommune og Rogaland fylkeskommune smartseminar med lansering av Nordic Edge Expo 2019 og mottakelse med lokale smaksprøver, i Brussel.

“Smart with a Heart” var tittelen på arrangementet som hadde omkring 90 deltakere fra Europakommisjonen, EFTA, NHO og andre norske aktører i Brussel, samt europeiske nettverk som ERRIN, EUROCITIES, POLIS, ECIU, OASC og ENoLL, og en mengde europeiske byer og regioner.

Tema var finansiering av smartbyen samt smart mat for smarte innbyggere, og blant innlederne var ordfører i Stavanger, EUs ambassadør til Norge, representanter fra KIC InnoEnergy, Europakommisjonen og VisitBrussel i tillegg til Nordic Edge Expo, Rogaland fylkeskommune og Gladmat-festivalen.

Hensikten var å profilere den smarte Stavangerregionen med europeisk fyrtårnsbystatus og en helhetlig tilnærming til smartbykonseptet som også inkluderer mat og som setter innbyggeren i sentrum. Det var også et mål å vise frem matfylket Rogaland. Sist men ikke minst var det strategisk viktig å lansere City Alliance samarbeidet med KIC InnoEnergy, Stavanger, Tampere og Eindhoven, samt å lansere Nordens største smartmøteplass, Nordic Edge Expo 2019 (Stavanger, 24.-26. september). Stavanger kommune og Rogaland fylkeskommune var vertskap for arrangementet.

Den smarte Stavangerregionen
Seminaret ble åpnet av Stavangerordfører, Christine Sagen Helgø som framhevet viktigheten av internasjonalt samarbeid for Stavanger og mulighetene finansiering fra EU gir kunnskapsinstitusjoner og næringsliv. Norges ambassadør til EU, Rolf Einar Fife, understreket viktigheten av deltakelse i europeisk samarbeid for regionale aktører og den store kompetansen som er i Stavangerregionen.

56191444_1520262681448123_3377092326252871680_o

Norges ambassadør til EU, Rolf Einar Fife og direktør SrE, Heidi Kristina Jakobsen.

City Alliance
Diego Pavia, administrerende direktør i KIC InnoEnergy, presenterte City Alliance-prosjektet, der KIC InnoEnergy samarbeider med Stavanger, Tampere og Eindhoven om å løse klima- og energiutfordringer. Jens Bartholmes fra Europakommisjonens generaldirektorat for energi, orienterte om arbeidet med å utvikle smarte løsninger i samarbeid med europeiske byer og regioner. Bartholmes understreket også viktigheten av finansiering og oppskalering av piloter som har blitt finansiert av EU-midler.

Nordic Edge Expo 2019
Ivar Rusdal, styreleder av Nordic Edge Expo, lanserte årets utgave av Nordens største smartmøteplass, som går av stabelen 24.-26. september i Stavanger under tittelen “Life Actually”.

Life acutally

Life Actually er tema på årets Nordic Edge Expo, som vil holdes i Stavanger 24.-26. september.

Smart mat
Avslutningsvis presenterte Iver Jan Leren fra Rogaland fylkeskommune arbeidet med smart matproduksjon i fylkeskommunen. Olivier Marette fra Visit Brussel og President i Délice nettverket orienterte om hvordan smart og mat blir stadig mer sammenkoblet og om arbeidet innenfor det globale matnettverket Delice for kvalitetsheving av  konferansemat der Nordic Edge Expo 2019 vil være en pilot.

 

Gallery slideGallery slide

Mottakelse med regionale smaksprøver
Seminaret ble avsluttet med presentasjon av Cathrine Selvaag, prosjektleder av GladMat festivalen. Hun presenterte matvarer fra Rogaland, som alle deltakerne fikk smake under mottakelsen.

Programmet fins her.

 

 

 

Gallery slideGallery slideGallery slideGallery slide

Share