29 October 2015

Slutt på roamingavgifter i EU

ConnectingEuropeFacility-CEF

27. oktober stemte Europaparlamentet for Kommisjonens forslag om å fjerne dyre roamingavgifter i EU. Fra og med 15. juni 2017 vil man derfor kunne ringe, sende meldinger og surfe for lik pris, uansett hvilket medlemsland man skulle oppholde seg i. Innføringen vil skje gradvis, og allerede fra april neste år vil mobiloperatører måtte redusere sine priser betydelig.

Europakommisjonen la i 2013 fram forslaget om et fellesmarked for telekommunikasjon i Europa, som etroaming_2015_infographics_v11_11831 skritt mot fullføringen av det digitale indre marked. Forslaget har lenge vært omstridt, særlig blant mobiloperatørene, men visepresident Andrus Ansip understreket at: «Dette handler ikke bare om penger; dette handler om å bryte ned barrierer i det digitale indre markedet. Dagens prestasjon er derfor første skritt mot et indre marked for telekommunikasjon».

Å legge forholdene til rette for europeiske tiltak som gir konkrete resultater som bidrar til positive endringer for innbyggerne, er en av hovedprioriteringene til Juncker-kommisjonen. «Europeernes stemmer er blitt hørt. Dagens avstemning markerer endepunktet for en intens kampanje for å fjerne roamingavgifter i EU», sa visepresident Ansip om gjennombruddet i de langvarige forhandlingene.

Du kan lese mer om det endelige vedtaket, her.

Share