24 June 2016

Solid deltakelse på Nordsjøkonferansen

Første dag av Nordsjøkonferansen fant sted på Hotel Legoland. Foto: Terje Gravdal.

Første dag av Nordsjøkonferansen fant sted på Hotel Legoland. Foto: Terje Gravdal.

15.-17. juni gikk Nordsjøkonferansen 2016 av stabelen i den danske byen Billund, i regi av Nordsjøkommisjonen, Interreg Nordsjøprogrammet og Region Syddanmark. Konferansen tiltrakk seg flere hundre deltakere, og både Stavangerregionens Europakontor og Rogaland fylkeskommune deltok på arrangementet. Konferansens første dag besto av av en plenumsdel og nettverksmiddag, mens dag to var satt av til studieturer og tematiske diskusjonsgrupper. Nordsjøkonferansens årlige næringsmøte fant sted den tredje dagen.

Sekretariatet i Nordsjøkommisjonen og fylkesordfører i Syddanmark, Stephanie Lose, åpnet konferansens første dag. Walter Deffaa fra Europakommisjonen fremhevet at Interreg-programmet har skapt betydelig vekst, arbeidsplasser og nye muligheter for regionene rundt Nordsjøen. Irene McMaster fra Strathclyde University presenterte tall som viser at Nordsjø-regionene gjør det bedre enn EU-gjennomsnittet på en rekke indikatorer, som frafall i skolen, arbeidsledighet, fornybar energi og forskning og innovasjon. Visepresidenten i LEGO, Henrik Nonnemann, brukte selskapets innovasjonsstrategi som et eksempel på vellykket omstilling, til inspirasjon for Nordsjøregionene.

På konferansens andre dag fikk deltakerne anledning til å dra på studietur til blant annet havnen i Esbjerg, biorenseanlegget i Billund, eller innovasjonsparken i Odense.

Du kan lese mer om Nordsjøkonferansen her.

 

 

Share