11 December 2018

EUROCITIES’ årskonferanse 2018

EUROCITIES årsmøte2

Foto: EUROCITIES

EUROCITIES’ årskonferanse og -møte gikk av stabelen 28.-30. november i Edinburgh. Tema var innbyggerinvolvering og kultur. Arrangementet hadde over 500 deltakere fra 120 byer, inkludert 60 ungdomsambassadører. Fra Stavanger kommune deltok internasjonal koordinator, Elin Gjedrem.

EUROCITIES Awards og ny EUROCITIES-president
Programmet gikk over tre dager og inkluderte EUROCITIES Award der medlemsbyene kjempet om å være best på innovasjon, involering og inkludering under temaet kultur og innbyggere. Vinnerne var henholdsvis Leeds, Ljubljana og Oulu. Det ble også avviklet årsmøte der to nye medlemmer ble ønsket velkommen (Debrecen og Nottingham), og der ordfører i Stockholm tok over vervet som president fra ordføreren i Ghent. Firenze ble valgt til vise-president.

Forøvrig overtok Malmø ledertrøya for Sosialforumet og Sofia Mobilitetsforumet. Videre deler Ghent og Barcelona på lederskapet i IKT-forumet, Porto leder Forum for økonomisk utvikling og Espoo Kulturforumet.

Årskonferansen
Årskonferansen diskuterte blant annet hvordan kulturprosjekter kan få innbyggere involvert i utforming av byer og smartby løsninger og hvordan kreative og innovative løsninger kan hjelpe byer i å bekjempe felles utfordringer, slik som klimaforandringer og fremmedgjøring av innbyggere. Skottlands førsteminister som Nicola Sturgeon var blant innlederne på årskonferansen, forklarte hvordan Skottland investerer i kultur og turisme, for å skape en smart og dynamisk økonomi. Den skotske økonomien har de siste årene vært i endring grunnet nedgang i fiskeri, olje og gass.

EUROCITIES årskonferanse 2019 vil finne sted i Praha, Tsjekkia.

EUROCITIES årsmøte

Foto: EUROCITIES

 

Om EUROCITIES
EUROCITIES er nettverket for større europeiske byer.  Stavanger kommune er medlem og deltar blant annet i kampanjen for økt innbyggerinvolvering Cities4Europe.

Les mer om årsmøtet her.

 

Share