31 May 2023

SrE på Haugelandet for å utforske maritime EU-muligheter

Workshop på Høgskulen på Vestlandet

Maritime EU-muligheter var på blokka da SrE startet uka på Haugalandet med workshop på Høgskulen på Vestlandet. Deltakerne fikk en innføring i Horisont Europa og samarbeidsprosjekter i Erasmus+. Erik Styhr Petersen prosjektleder for OCEAN, som HVL er koordinerer, delte også sine erfaringer fra å delta i et Horisont Europa-prosjekt. «Stand your ground» og «t’s all about teamwork» var stikkord fra hans erfaringer.

Takk til Institutt for maritime studier for godt samarbeid om arrangementet!

700 havvindentusiaster samlet i Haugesund til Floating Wind Days

Flaggskipfestivalen for flytende havvind trakk mer enn 20 nasjoner og 700 deltakere til Haugesund for konferanse, konsert, utflukter, og ikke minst gode samtaler. Statsminister Jonas Gahr Støre var først ut under konferansen; regjeringen står støtt i at flytende havvind er en viktig satsing for Haugalandet og Norge.

Haugalandet – the region where the opportunities lie

Blant havvindregionene i Norge peker Haugalandet og Sunnhordland seg naturlig ut som et knutepunkt for havvindutvikling. Haugalandet, med sin geografiske beliggenhet ved Nordsjøbassenget, samt dype fjorder, en sterk leverandørindustri, verftsindustri, fremtidsrettet shipping- og subseaindustri, gir unike fordeler når det kommer til flytende havvind.

I tillegg er Marine Energy Test Center (METCentre), verdens ledende testsenter for flytende havvind og fornybar energiproduksjon til havs, sammen med Norwegian Offshore Wind lokalisert i denne regionen. Nærhet til Utsira Nord, Norges første flytende havvindområde, gir også unike muligheter.

Lær mer om regionens havvindsatsning og les den ferske rapporten Haugalandet – the region where the opportunities lie

Klar for 2024?

Du kan allerede sette av datoen for neste års Floating Wind Days: 2024-utgaven vil bli 29-30 mai.

Share