14 March 2017

Stavanger lykkes i H2020-prosjekt om naturbaserte løsninger

Unalab-1024x406Sammen med 28 partnere fra 11 byer og bynettverk i Europa, Sør-Amerika og Asia har Stavanger kommune fått tilslag i Horisont 2020-prosjektet Urban Nature Labs (UNaLab). UNaLab handler om å utvikle innovative, kostnadseffektive og økonomisk lønnsomme naturbaserte løsninger for vannforvaltning og flomberedskap. Prosjektet ledes av VTT Technical Research Centre of Finland.

Såkalte levende laboratorier (living labs), som er lokalsamfunn hvor innbyggerne involveres i utprøving av nye teknologiske løsninger, står sentralt i prosjektet, som skal bli et referansepunkt og læringssted for andre byer som ønsker å utvikle smarte, robuste og bærekraftige urbane områder.

De naturbaserte løsningene i UNaLab-prosjektet skal utvikles og utprøves i levende laboratorier i Eindhoven, Genova og Tampere, som er prosjektets fyrtårnsbyer. Løsningene skal deretter videreutvikles, oppskaleres og utprøves i prosjektets fem europeiske følgebyer: Stavanger, Başakşehir, Cannes, Castellón og Praha.

De ikke-europeiske følgebyene Buenos Aires og Hong Kong samt obeservatørene Guangzhou og nettverket Brazilian Intelligent Cities vil også høste lærdom av prosjektet, og bidra i å skape en global markedsplass for naturbaserte løsninger.

Du kan lese mer om UNaLab-prosjektet her. Vi gratulerer Stavanger kommune med nok et Horisont 2020-prosjekt!

Share