21 April 2017

European Week of Regions and Cities 2017

Stavangerregionens Europakontor planlegger også i år deltakelse under European Week of Regions and Cities 2017 (EUWRC), tidligere kjent som Open Days. Årets arrangement går av stabelen i Brussel 9.-12. oktober. 

Seminar om digitalisering i tettsteder og distriktsromåder 11. oktober
Europakontoret fortsetter samarbeidet innenfor det Nordsjøbaserte konsortiet som hvor vi har inngått i de seks siste årene. Konsortiet ledes av Niedersachsen, og består ellers av Nedre Schlesien, Nord-Nederland, Sørlandet, Sør-England og Nord-Danmark. Tittelen på årets seminar, som finner sted 11. oktober, er “Digitisation: creating fair opportunities for rural-suburban areas”. Tema er mulighetene og løsningene digitalisering representerer for Europas tettsteder og distriktsområder innen områder som helse, utdanning, offentlig administrasjon og mobilitet.

Kommunikasjonssjefen i Time kommune, Elin Wetås de Jara vil delta i panelet og presentere kommunens digitaliseringsarbeid og innbyggerinvolvering.

Påmeldingsvinduet til European Week of Regions and Cities 2017 har åpnet, og du finner program og påmeldingsinformasjon herSeminarkoden til Europakontorets arrangement er 11C74. Det vil være mulig å melde seg på seminar under EUWRC så lenge kapasiteten rekker – det er derfor lurt å registrere seg i god tid for å sikre plass.

Introduksjonsseminar for tilreisende medlemmer 9. oktober
SrE vil i samarbeid med øvrige norske regionkontor også arrangere et introduksjonsseminar for tilreisende fra respektive regioner. Dette seminaret finner sted 9. oktober. Påmeldingsvinduet har åpnet, og man kan melde seg på arrangementet herPåmeldingsfrist for medlemsseminaret er 30. september. Foreløpig program er tilgjengelig som vedlegg nedenfor.

Programutkast medlemsseminar EWRC

Bakgrunn:
EUWRC går over fire dager og består av ulike arrangement med lokalt, regionalt og urbant fokus. Europakommisjonen og Regionkomiteen står bak det årlige arrangementet, med opp mot 5000 deltakere. SrE har deltatt de siste ni årene som medarrangør for seminarer knyttet til kulturhovedstadsarbeid, energi, smart spesialisering, helse og demografi, regional SMB-støtte og sirkulær økonomi. Målet med deltakelsen er å profilere regionen og knytte strategiske kontakter.

Share