1 March 2016

Stavangerregionens smartbysatsing tema under Impact Week

My Smart City

Ordfører i Stavanger, Christine Sagen Helgø, åpnet My Smart City 23. februar. Foto: Greater Stavanger.

23. februar gikk arrangementet “My Smart City” av stabelen på Hall Toll i Stavanger, i regi av Nordic Edge Expo og Triangulum. Arrangementet var en del av innovasjonsuken Impact Week 2016, og hadde rundt 150 deltakere.

Arrangementet ble åpnet av ordfører i Stavanger, Christine Sagen Helgø. Hun sa at det å gjøre Stavanger til en smartby, er en av hovedsatsningene for fremtiden. Med sin gode infrastruktur ligger byen allerede godt an, og dette var en av forutsetningene for at Stavanger ble tildelt smartbystatus i utgangspunktet, mente Sagen Helgø. Gjennom smartbysatsingen gjøres livene våre enklere og byen grønnere, samtidig som det skapes vekst og arbeidsplasser i regionen, fremhevet hun.

Konserndirektør for smart utility og forretningsutvikling i Lyse, Eirik Gundegjerde, understrekte viktigheten av å bruke data og teknologiløsninger. Rådmann i Gjesdal kommune, Knut Underbakke, orienterte om kommunens satsing i Smart City Ålgård. Gjesdal har både politisk forankring, erfaring og vilje til å satse og til å vise verden at Gjesdal er smart. Kommunen har også et utstrakt samarbeid med andre aktører i regionen.

Triangulum-prosjektet’s betydning for Stavanger og byens innbyggere var tema for presentasjonen av koordinator Gerd Seehus i Stavanger kommune. Hun understrekte at det er viktig med innspill fra innbyggerne i prosessen nå som planleggingsfasen er ferdig. Sverre Gaupås fra studentinkubatoren ved UiS fremhevet at innbyggerne må involveres – smarte byer trenger smarte innbyggere.

Du kan lese mer om arrangementet hos Greater Stavanger. Se også artikkel i Stavanger Aftenblad.

 

 

 

Share