30 June 2020

Tora Margrethe ny trainee ved Stavangerregionens Europakontor

Den 1. september 2020 begynner Tora Margrethe Eide fra Haugesund sitt traineeopphold på Stavangerregionens Europakontor i Brussel.

Tora Margrethe avslutter denne sommeren studiene ved Universitet i Stavanger, hvor hun tar en mastergrad i energi, miljø og samfunn. Hun har tidligere jobbet som sommerpraktikant ved oljeselskapet Spirit Energy og har vært nestleder i ANSA Sør-Tyskland, organisasjonen for norske studenter i utlandet. Som en del av mastergraden var hun på utveksling ved Technische Universität München. Fra tidligere har hun en bachelorgrad i europastudier med engelsk fra NTNU og har dermed god kjennskap til EU og hvordan norske aktører arbeider opp mot EU-systemet.

Nå ser hun frem til å tilbringe ti måneder i EU-hovedstaden, med et fokus på å fremme Stavangerregionens utvikling og deltakelse i EU program- og prosjekter.

Som nyutdannet er jeg veldig glad for muligheten jeg får til å kombinere min master – og bachelorgrad i Brussel hos Stavangerregionens Europakontor. Det er mye jeg ser frem til, blant annet å oppleve EU og utforming av politikk fra innsiden; arbeide med et næringsliv og organisasjoner som engasjerer; og ekstra givende er det å skulle være med å fremme interessene til «min egen» region. Jeg gleder meg til å bli kjent med de ansatte og partnere i SrE. Jeg håper å kunne være et positivt bidrag på kontoret, og jeg er sikker på at jeg kommer få et stort læringsutbytte som trainee.

-Våre traineer er en svært viktig ressurs for oss her på SrE og vi er glade for å ha Tora med oss de neste ti månedene, sier direktør Runa Monstad. Vi er ekstra fornøyd med at Tora, i tillegg til å ha veldig relevant kompetanse fra blant annet UiS, kommer fra Haugesund.

Share