29 June 2022

Fra trainee til Europakoordinator: Malin Henden fortsetter i ny stilling hos SrE

Etter ti måneder som trainee, er det en glede at vi kan tilby Malin Henden et videre engasjement ved Stavangerregionens Europakontor. Fra 15. juni begynte nemlig Sandnesgauken i rollen som Europakoordinator ved kontoret.

Her vil hun blant annet få ansvar for energifeltet, som er et viktig satsingsområde for SrE. Dette arbeidet tar hun over etter tidligere kollega Tora Margrete Eide, som fra 30. mai har vært å finne som mulighetsutvikler i Haugaland Vekst.

«Energifeltet er stort og spennende! Mye av EUs prioriteringen omhandler energiomstilling, og jeg ser frem til å jobbe med et område som er viktig for Europa, og ikke minst viktig for Rogaland», sier Malin.

En travel traineetid

Siden september 2021, har Malin hatt hovedansvaret for sosiale medier, der konotret har blitt aktivt på nok en plattform. I tillegg til Facebook, LinkedIn og Twitter, er SrE nå også på Instagram – en satsing der det måtte yngre krefter til.

“Vi ser at vi når et bredere publikum med å være tilstede på bildetjenesten Instagram. Mange av våre medlemmer er der, og vi holder oss oppdatert på hva som skjer i vårt bakland. Og alle vet jo at et bilde sier mer enn tusen ord», smiler Malin lurt.

Et annet område der Malin har god kompetanse, er prosjektsiden. I september arrangerte hun, i samarbeid med Josefine Karen Blixencrone fra Oslo-regionens Europakontor, en «Innovation Workshop» i Brussel. Målet var å knytte kontakt på tvers av regioner og landegrenser, i tillegg til å jobbe med et case knyttet til EUs samfunnsoppdrag om klimanøytrale og smarte byer.

Malin Henden sammen med Josefine Blixecrone, trainne ved Osloregionens Europakontor

Sammen med direktør Runa Monstad, har Malin også vært med å utvikle et webinarkonsept sammen med miljøflaggskipet Grønn By og andre aktører i Rogaland. Her vil det komme mer informasjon til høsten.

Malin har også hatt et større ansvar for oppfølgingen av SrEs nye nettside, som opptok betydelige ressurser ved kontoret i 2021. Her fikk hun vist hva hun har lært under studiene, som passende nok omfatter en Master i endringsledelse ved UiS.

Direktør Runa Monstad peker på Malins innsats som avgjørende for resultatet:

«Vi hadde i fjor en større prosess for å oppgradere hjemmesidene våre, og her tok Malin et stort ansvar. Hennes innsats var avgjørende for å holde koken i prosjektet. Gjennom nesten daglig kontakt med vår leverandør, Revolve, sørget hun for at alle våre behov ble godt kommunisert og at vi fikk et helhetlig og brukervennlig produkt. Malin har et godt øye for detaljer – noe som er viktig når man jobber med kommunikasjon”, sier Runa.

En viktig komponent på nettsidene er nyhetsartikler, og her er det som oftest Malin som fører pennen. Fra den siste måneden kan du blant annet lese om EUs sjette sanksjonspakke og om REPower EU – tema som står høyt på EUs agenda om dagen.

«En viktig del av jobben vår er å rapportere hjem om EUs poltikk. Ved å abonnere på nyhetsbrevet vårt, og lese nyhetssaker på nettsida, kan du holde deg godt oppdatert!», forteller Malin

Lærerikt og givende

På spørsmål om hvordan hun vil oppsummere året sier Malin:

«Lærerikt og givende. På kontoret er det fullt tempo, og alle må bidra fra dag en. Dette har gjort at jeg har lært masse både faglig og personlig»

Det høye tempoet til tross – livet i Brussel har gitt mersmak, og hun anbefaler andre å vurdere et arbeidsopphold i utlandet. På spørsmål om hun har noen tips til andre som kan tenke seg til Brussel, sier hun følgende:

“Gjør det, du kommer ikke til å angre!”

ShareAuthor

Helga Aunemo